غذاهای محلی
پخت نان محلی
نان محلی در منطقه داپار با دو نمونه تنور پخت می گردد:
تنور گلی:
در گذشته در هر خانه ای برای پخت نان حداقل یک تنور در زمین به چشم می خورد برای ساخت تنور ابتدا خاک سرخ را برداشته و با آب مخلوط کرده سپس آن را ورز داده و آن را به شکل استوانه ای گرد در می آوردند سپس صبر کرده تا تنور خشک شود. در محل قرار دادن تنور به اندازه تنور گودالی حفر می کنند و تنور را داخل آن قرار می دهند. تنور گلی با دیواره آن باید حدود 20 سانتی متر فاصله داشته باشد این فاصله با شن درشت پر می شود که با این کار حرارت در درون تنور حفظ می شود. سوراخی را باید در کف تنور حفر کرد این سوراخ ،میتواند حرارت درون تنور را تنظیم کند. پس از ساخت تنور نوبت به چگونگی آماده کردن آن میرسد. برای این کار ابتدا داخل تنور را از چوب پر کرده و آتش را روشن میکنند. پس از پایان سوختن چوبها ، آتش در میان تنور جمع میشود پس از آن بر دور و کف تنور یک ردیف آجر میچینند. تنور داپاری در دو نمونه است که گنجایش تنور بزرگ به میزان 8 نان و تنور کوچک 4 نان است.
تنور سنگی:
برای ساخت این نوع تنور ابتدا زمین را به اندازه 20سانتی متر گود می کنندسپس 4تخته سنگ صاف را در کنار یکدیگر به گونه ای قرار می دهند که وسط آن سوراخ باشد درون این سوراخ را از چوب پر کرده و آتش را روشن میکنند.
غذاهای محلی :
مردم منطقه داپار تنوع غذایی زیادی دارند که بعضی از آن ها به فراموشی سپرده شده که منحصر به این منطقه می باشد و بعضی دیگر هنوز در بین خانواده ها محبوبیت زیادی دارد .
تعدادی از غذا های محلی منطقه :
غذای محلی مردم داپار شامل :نان محلی، آش گندم،کماج، آش ترش ، آش جو ، شولی و....
فراورده های لبنی محلی مثل:ماسینه،ماسی،کمه و...
وغذاهای پروتئینی محلی مثل :قلیه گوشت،آب گوشت محلی و ....
شیرینی های محلی: کوپه چی سنی،کوپه چی برنج و سوهان با شیره توت وروغن گوسفندو... می باشد.